Haarverlies: dit zijn de oorzaken en oplossingen - Marie Claire

2021-10-26 03:13:36 By : Mr. Tonsac Outdoors

Haarverlies is nog altijd een groot taboe. krijgt tot 75% van de vrouwen ermee te maken. Een analyse van de oorzaken én oplossingen om weer een mooie, volle haardos te krijgen.

In normale periodes verlies je 80 tot 100 haren per dag. Maar als je haren begint aan te treffen in je bed, de douche en zelfs je bord, klopt er iets niet. Soms gaat de scheiding geleidelijk aan en merk je pas je foto's te zien krijgen, dat je wat meer in het oog springt. En dat het tijd is voor actie.

Er bestaan ​​twee typen van haarverlies. Het ene type is tijdelijk en plots, het andere progressief en blijvend.

Haaruitval komt voor in verschillende situaties die stress zijn voor het lichaam: een abrupte schok, kracht dieet, bevalling van medicatie. “Tijd haaruitval is zo, massaal en trauma dat een aantal hun niet meer durven te borstelen uit angst dat er tientallen haar borstel zullen achterblijven”, vertelt directrice van de Phyto-opleiding Sabrina Maudry.

Lees ook: 5 tips die uitlopende mascara verhelpen.

Wat is er aan de hand? 

De groeicyclus die normaal vier tot vijf jaar duurt, wordt korter. Daardoor gaat een haar te snel over naar de uitvalfase en valt ze uit. Zelfs als het fenomeen tijdelijk is, kan een vrouw die al dun haar heeft er toch kaal door worden. Erger nog, het fenomeen spreekt het haarkapitaal aan. “In ons levencycli over ongeveer vijfentwintig. Maar door tijdelijke haaruitval verlies je cycli en loop je risico te vroeg te weinig haar te hebben”, vervolgt Sabrina Maudry.

Alopecia androgenetica is vaak erfelijk en je kunt het in de loop der jaren ontwikkelen. "De invloed tot 40% van de vrouwen", signaleert Virginie Rasmont, wetenschappelijke verantwoordelijke bij Vichy International. Vaak de haardichtheid, vooral bij de gezichtscontouren en op de scheiding.

Wat is er aan de hand?

Ingrijpende hormonale veranderingen. “Testosteron werkt als een gif in de dikte van de haarwortel. De situatie wordt erger in de menopauze, want het lichaam de geen compensatie androggenen meer esthetische arts Marilyne Plasqui.

Lees ook: 10 lichte en frisse parfums voor de zomer.

“Om progressieve haaruitval te bestrijden kun je hormonale substitutietherapie proberen, maar die bijwerkingen heeft, waaronder borstkanker. De kuisboom (een struik, nvdr) kan een goede vervanger zijn, in combinatie met omega 6-vetzuren om het vrouwelijke hormonale evenwicht te herstellen”, oppert Marilyne Plasqui.

Het referentieproduct, Minoxidil, verwijdt de bloedvaten, zodat er meer onderliggende voedingstoffen naar de verdikte worden gevoerd. Hoewel het product effectief is, is het niet eenvoudig te gebruiken: het is zo vet dat het op handdoeken, beddengoed en de huid belandt. "Ik adviseer een dosering van 2% om te voorkomen dat er haartjes op het gezicht verschijnen", legt de arts uit. De beste formules van labo's stellen minder radicale formules voor (zie onder), in een groeifase te stimuleren, wat levenslang kan duren, afhankelijk van de oorzaken van de haaruitval.

Je haar bestaat voor 97% uit proteïnen. Het sleutelelement dus voor gezonde, sterke lengtes. Ben je vegetariër of veganist? “Dan raad ik aan heel veel noten te eten, en champignons en linzen, die rijk zijn aan vitamine B8 van biotine. Dat zorgt voor de opname van proteïnen”, naturopate Agathe Sultan. Dat vul je aan met groenten in alle kleuren voor de vitamines en mineralen, maar ook met sesam, shiitake's (champignons), tarwekiemen en zelfs oesters en rundvlees, voor de zink, die de synthese van gerechten.

Er zijn verschillende supplementen op de markt tegenverlies: "Combineer B-vitamines, voorlopers van vezel versterken, met zink en zwavelhoudende aminozuren", ondersteund door Camille Meny, directrice van de afdeling Research and Development van Lazartigue. Ook een goed idee: “Antistressmineralen, zoals Quinton Hypertonique van magnesium met vitamine B. En zeker ook een plant die de microcirculatie stimuleert, zoals ginkgo biloba”, vervolgt Agathe Sultan.

Metis Hair & Nails 09, € 29,95 voor 60 capsules. 

Oenobiol Kracht en Vitaliteit, € 22,95 voor 60 capsules. 

Verwacht van schoonheidsproducten geen wonderen, maar ze kunnen een haargroei en helpen ze de haren die je hebt van binnenuit te versterken. Je kunt de haargroei ook beginnen door een paar druppels te voegen aan je shampoo. Het recept: 1 druppel cajeput, 2 druppels roosgeranium, 1 druppel mandarijn en 1 druppel gember. Masseer 2 minuten in om de bloedcirculatie te stimuleren en spoel dan uit.

Lees ook: Maak je voeten zomerklaar met deze tips van de pro's.

“Een goed idee zijn scrubs om te verbeteren, willen die de wortels komen van voedingstoffen”, geïllustreerd door Camille Meny. Te combineren met een mix van essentiële, die je laat inwerken om de bloedcirculatie te stimuleren. Of een masker met ricinusolie dat je de hele nacht laat intrekken voor je 's ochtends je haar wast. Extraatje: een massage die de werking van de verzorgingsproducten stimuleert. "Masseer met cirkelvormige bewegingen van je nek naar bovenkant van je schedel, want die zone is het arment aan bloedvaatjes en heeft doorbloeding nodig", schreef Julien Vachier, directeur van het Furterer Instituut. Op dagelijkse basis is een serum dat de hoofdhuid beschermt en voedt een goed idee.

Sérum Revitaliserend Fortifiant pour le cuir chevelu van Sisley Paris, € 156. 

Het Genesis gamma van Kérastase.

Cerafill Retaliate haarverdichtende behandeling en Aminexil kuur van Redken, € 28.

Biolage Full Density shampoo van Matrix, € 12,25.

Kijk uit met alles wat te strak zit. Camille Meny. Vaak vormen knotjes en paardenstaarten hebben negatieve effecten. “Pas ook op met te bruusk borstelen, en vermijden van warme rollers en stijltangen die aan de wortel trekken en de lengtes breken”, Virginie Rasmont toe. Vergeet echter niet om je sloten goed te borstelen om dagelijks te doen haren weg te halen en het verschijnen van nieuwe haartjes te stimuleren.

Transplantatie wordt meer dan injecties: er haren weggenomen achter op het hoofd, waar ze vaak of nooit uitvallen, en getransplanteerd naar de zones waar ze het hardst nodig hebt. Vervolgens worden er micro-sneetjes in de hoofdhuid gemaakt en worden de haren transplantaat na transplantaat ingeplant. De volledige ingreep duurt enkele uren. Soms verschijnen er blauwe plekken en kleine korstjes, en moet de patiënt zich een week 'verstoppen'. Maar zodra deze kleine zorgen zijn vergeten, is het resultaat één blijvend. Tussen de € 2500 en € 5500, afhankelijk van de te behandelen zone, bij de Clinique de l'Observatoire.

Als mode-expert weet hij trends en als geen ander te melden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als investeringen investeringen. Haalt als jij plezier uit de stockverkopen, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weiniger dan te veel natuurwijn en mensen kijken op een terras.

"Van topmodel naar boerin: interview met Corazon De Raeymaecker."

"6 Belgische vrouwen over hun actie voor de planeet."

Na het lezen van het alarmerende nieuwe klimaatrapport van het VN-klimaatpanel IPCC, besloten we om dit oktobernummer van Marie Claire volledig in het teken te stellen van duurzaamheid. Want, de mode- en beautysector doen zeker verbeterd, en wij richten daar graag de spotlights op. Dit gaat immers niet gewoon over onze toekomst, dit ís onze toekomst. Klimaatactivist An De Wever om te schieten. Wie net als ik bevoorrecht genoeg is om een ​​verschil te kunnen maken, moet daar iets mee doen.”

Envie d'être au courant des dernières tendances Marie Claire ?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en lees de registratie van uw mail !